UA-109500609-1

Hondenschool Track & Trail

gallery/attachments-Image-STC-groep-logo-praktijkspeuren-2019

De praktijkcursus speuren wordt gegeven op:

 op afspraak.

Een afspraak maken kan telefonisch op

Tel: 06-50606557

of

Praktijkspeuren

Speuren geeft een hond iets te doen waarin hij echt zijn energie kwijt kan. Door het speuren geeft u de hond zowel fysieke als lichamelijke inspanning. Een uur speuren is voor een hond veel vermoeiender dan een uur wandelen.

Bij praktijkspeuren werkt een hond, samen met zijn geleider natuurlijk, een menselijk spoor uit. Het doel is om de vermiste persoon (in eerste instantie de instructeur, later ook zogenaamde spoorlopers) zo snel mogelijk te vinden. Hiervoor krijgt de (speur)hond vooraf diens geur aangeboden.

Wat we de hond tijdens de praktijkspeurlessen dus gaan leren, is om een menselijk spoor te volgen. We beginnen uiteraard met korte sporen en bouwen de lengte en moeilijkheidsgraad op tot we uiteindelijk een spoor van een paar kilometer kunnen lopen.

Tijdens de lessen leert u als geleider om op het speurgedrag en speurhouding van de hond te “lezen”. U leert dit dusdanig te interpreteren dat u uiteindelijk samen met uw hond de vermiste persoon vindt.

Alle lessen vinden plaats in het bos, omdat we met speuren altijd beginnen op een onverharde ondergrond. Als de hond dit goed beheerst kan hij gaan speuren op verhard terrein. Voor het speuren op verhard terrein maken we gebruik van industrieterreinen en woonwijken.

De lessen worden niet in groepsverband gegeven, maar één op één. Wel kan er eventueel voor gekozen worden om een lesuur te “delen”.

gallery/attachments-Image-cid_F24B005F-2CC6-421E-B98C-457D17E25374

De praktijkcursus speuren bestaat uit individuele lessen van 0.5 of 1 uur.

De lessen kost € 40,== per les van 1 uur. 

Om kennis te maken met het speuren kunt u eerst een proefles volgen.